Volleybal Vereniging Oosterhesselen.

Gedragscode Volleybal Vereniging Oosterhesselen (VVO)

Bij Volleybal Vereniging Oosterhesselen (VVO) vinden we het belangrijk dat iedereen zich veilig en welkom voelt, zowel op het volleybalveld als in de zaal. Daarom werken we, in lijn met NOC*NSF en het Nevobo, met de 4 V’s voor veiligheid:


Verenigingsbrede gedragscode

Vertrouwenscontactpersoon binnen de vereniging

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor vrijwilligers

Vakkundig geschoolde trainers


Verenigingsbrede Gedragscode

Een gedragscode helpt bij het bepalen van gewenst gedrag en is een belangrijk onderdeel van ons beleid voor een sociaal veilige omgeving. Dit omvat alles van omgang langs de zijlijn tot verantwoordelijk gebruik van social media.


Wij hanteren de gedragscodes van het Centrum Veilige Sport Nederland. Deze codes zijn beschikbaar op onze website en omvatten:

Gedragscode voor bestuur en commissieleden

Gedragscode voor trainers, coaches en begeleiders

Gedragscode voor scheidsrechters en officials

Gedragscode voor sporters



Vertrouwenscontactpersoon

Binnen de vereniging is een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) aangesteld. Deze persoon is een neutraal aanspreekpunt en ondersteunt bij situaties die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, intimidatie, agressie of discriminatie. De VCP biedt een luisterend oor, geeft advies en verwijst door indien nodig.
De contactgegevens van de VCP vind je op onze website onder de contactpagina.


Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Een VOG toont aan dat iemand geen strafblad heeft of dat het strafblad geen belemmering vormt voor het uitvoeren van een functie.

Het bestuur vraagt een VOG aan voor vrijwilligers in de volgende functies:

  • Bestuur
  • Jeugdbestuur
  • Trainers en coaches


Vakkundig Geschoolde Trainers

Trainers en coaches hebben een belangrijke rol in het stimuleren van positief gedrag en het bespreekbaar maken van ongewenst gedrag. Daarom is het essentieel dat zij, naast kennis van tactiek en techniek, ook oog hebben voor pedagogiek en integriteit. VVO biedt scholingen aan om trainers en coaches hierin te ondersteunen.


Aannamebeleid binnen VVO

Iedereen van 15 jaar of ouder die actief is met jeugdleden of jeugdactiviteiten (zoals trainers, coaches, begeleiders, scheidsrechters en bestuursleden) moet lid zijn van het Nevobo en een geldige VOG kunnen overleggen. Deze VOG wordt elke drie jaar opnieuw aangevraagd.

Het bestuur is verantwoordelijk voor het aannamebeleid, de registratie van VOG’s en het beheer hiervan in Sportlink. Jaarlijks wordt gecontroleerd op vervaldatums.
 
Let op: Als een VOG niet kan worden verstrekt of als een persoon weigert een VOG aan te vragen, kan deze niet worden ingezet als begeleider.



VOG Aanvragen

Een VOG aanvragen is eenvoudig en gratis (mits digitaal aangevraagd).

  1. Stuur een e-mail naar contact@volleybalverenigingoosterhesselen.nl met:
  • Je e-mailadres
  • Je geboortedatum
  • Je voorletter(s) en achternaam


   2. Je ontvangt een e-mail om de aanvraag via DigiD verder te voltooien.

   3.Na goedkeuring ontvang je de VOG per post. Lever het originele exemplaar in bij het secretariaat, of via een bestuurslid (bijvoorbeeld Technische Zaken of het Jeugdbestuur).

Let op: Een gratis VOG kan alleen digitaal worden aangevraagd.

Share by: